Voeding/Workshops

Yin & Yang op je bord


Een ontdekkingstocht door de Stadstuinderij aan de Piushaven waar je tijdens een rondleiding door het herkennen van zowel uiterlijke kenmerken van een gewas alsook de geur en smaak kan afleiden welke energetische waarde deze heeft.Hoe krijg je een gebalanceerde maaltijd op je bord volgens de principes van yin & yang? Een komkommer heeft bijv. een koelend effect op je lichaam en kan bij tropische temperaturen helpen je lichaamstemperatuur te balanceren maar is tevens een groente uit de familie van de nachtschaduw-gewassen die bij overmaat ook een toxische werking kan hebben.


De workshop wordt ingeleid door een korte uitleg van het yin & yang principe alsook de Wuxing, een cyclus vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde waarbij alles onderverdeeld kan worden in 5 verschillende elementen waaronder hout,vuur,aarde, metaal & water; deze elementen spelen ook in ons eigen lijf een rol waardoor je zelf d.m.v. voeding mogelijke disbalansen kan verzachten of zelfs opheffen- simpelweg door een balans te creëren op je bord.

Waar? Stadstuinderij Piushaven aan de Havendijk 43/47

Wanneer? 9 augustus 2019

Hoe laat? 10.30 tot 12 uur

Nieuwsgierig? 

Stuur een whatsapp bericht naar 06-83588833 of meldt je aan via contactformulier 

Nieuwsgierig naar je persoonlijke do's & don'ts? 

Ben je het diëten beu?

Heb je van de specialist vernomen dat je't prikkelbaar darm syndroom hebt?

Zoek je inspiratie om gezonder te koken?

Kijk voor individuele behandelmogelijkheden HIER

Workshop:


JE BENT WAT JE EET


Tijdens de workshop nemen wij in kleine groepen spelenderwijs onze dagelijkse voedingsgewoonten nader onder de loep- ben je wat je eet of is dat zomaar een uitspraak? Wat doen bepaalde voedingsmiddelen met je lijf? Zijn extra vitamines zinvol? Is suiker werkelijk zo schadelijk voor je gezondheid of valt’t wel mee? Waarom diëten niet werken. Hoe komt het dat er steeds meer voedings-gerelateerde allergiëen zijn hoe werkt dat dan in je lichaam? 

incl. individueel  voedingsadvies  


De workshop duurt 2,5 uur en kost 25,- p.p.Reserveer alvast een plekje